Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Examensuppsatser i Europakunskap

Inom CES författas såväl kandidat- som masteruppsatser. För att skapa så goda förutsättningar som möjligt för studenterna att självständigt formulera och behandla forskningsfrågor inom det tvärvetenskapliga ämnet europakunskap, och garantera en rättsäker bedömning har rutiner för handledarskap och kollektiva bedömningar och betygssättningar utvecklats.

Studenternas arbete med uppsatserna är helt individuellt, och de väljer själva sina uppsatsämnen. Till stöd för skrivandet och inspiration för ämnesval anordnas emellertid seminarier inom ramen för uppsatskurserna, liksom studenterna får hjälp med att finna en lämplig handledare från något av de ämnen som medverkar inom programmen. Eftersom en vetenskaplig grundprincip är att granskning och bedömning av vetenskapliga arbeten utförs av annan än den/de som är involverade i själva arbetet, upphör handledarens medverkan i den stund som studenten lämnar in sin uppsats för examination. Uppsatserna ventileras i stället i sin helhet vid seminarier som också ingår som en del i examinationen.

Till grund för betygsättning av examensarbetena ligger förutom ventileringen vid seminariet dels två bedömares synpunkter varav den ena bedömaren också är ordförande vid seminariet, dels en kollektiv diskussion vid ett såkallat betygsmöte där terminens samtliga bedömare medverkar och betyget för alla uppsatser diskuteras och fastställs. Bedömaren hämtas från en annan disciplin än handledaren, medbedömaren däremot har samma ämnesdisciplin som handledaren.

Denna modell för bedömning och betygsättning av examensuppsatser har utvecklats på grundval av CES ställningstaganden till ämnesinnehållet i Europakunskap, vetenskapligt förhållningssätt samt kvalitet och rättsäkerhet inom en tvärvetenskaplig miljö.

 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-02-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/Utbildning/centrum-for-europastudier--ces-/uppsatser-i-europakunskap/
Utskriftsdatum: 2019-11-12