Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Master's Programme in European Studies

Europa utvecklas – gör du? Stora ekonomiska, politiska och sociala utmaningar möts i allt större utsträckning av europeiska lösningar. ”The Europeanization” förändrar de lokala, regionala och nationella förhållandena i Europa. Europa utvecklar en enad röst på den globala arenan. Vill du lära dig mer om effekterna detta ger?

Masterprogrammet i Europastudier, samhällsvetenskaplig inriktning (MAES), behandlar viktiga europeiska utmaningar och dilemman: ekonomisk och politisk integration, miljö och konflikter, de rättigheter, skyldigheter och möjligheter som ett europeiskt medborgarskap ger. En termin är tillägnad praktik eller valbara kurser. Programmet har en historia av studenter som haft framgångsrika praktikperioder på stora EU-institutioner, FN, utländska ministerier och andra offentliga eller privata organisationer och företag.

Tvärvetenskapligt program

Den europeiska integrationen påverkar ekonomiska, juridiska, politiska och sociala förhållanden, vilket innebär att europastudier är tvärvetenskapliga till sin natur. På grund av detta ges programmet av Centrum för Europastudier (CES), som har en unik och lång erfarenhet av tvärvetenskapliga europastudier. Lärarna har sina rötter i ekonomi, humaniora, juridik och samhällsvetenskap. CES har ett nära samarbete med Centrum för Europaforskning vid Göteborgs universitet (CERGU) vilket är en prisbelönt Centre of Excellence for European research. Undervisningen kan på så sätt alltid kopplas till aktuell forskning inom området.

Under den sista terminen skriver studenterna sina examensarbeten. Vi strävar då efter att varje student ska ha en handledare från CERGU som passar examensarbetets vetenskapliga inriktning och studentens personliga intressen.

Samhällsvetenskapliga fakulteten och Handelshögskolan är tillsammans värdar för denna tvååriga masterutbildning. Detta ger studenterna djup kunskap om aktuella, framträdande politiska frågor likväl som de dominerande teorierna inom det akademiska fältet. Studenterna kommer att kunna fokusera på de områden som de finner intressanta, och programmet erbjuder dem en grund för karriärer som politiska analytiker eller utvecklare inom den europeiska ekonomiska och politiska världen.

Notera att alla kurser ges på engelska.

Nyttan med en masterexamen

Med en masterexamen blir du mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden både nationellt och internationellt, den är också en förutsättning om du vill bli doktorand och fortsätta dina studier på forskarnivå.

 

 

European Studies at the University of Gothenburg

Sök till MAES

16 april-15 mars på ANTAGNING.SE

8 skäl till att välja Europastudier

STUDENTPORTRÄTT

Här finns intervjuer med studenter på våra olika utbildningar.

Kontaktpersoner Centrum för Europastudier

Studierektor/programansvarig
Urban Strandberg

Studieadministratör, Europaprogrammet och MAES
Mimmie Håkansson

Studieadministratör, EMAES
Ingrid Andreasson

Studie- och yrkesvägledare
Eva Nilsson

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?