Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Master's Programme in European Studies - Det humanistiska spåret

Europa som ett politiskt projekt står inför några av sina mest avgörande utmaningar. Allt ifrån en gemensam klimatpolitik, till Brexit, till en sviktande gemensam valuta och växande främlingsfientliga rörelser i Europa ifrågasätter den europeiska politiska gemenskapens form och omfång. På Master’s Programme of European Studies – Humanities Track, studerar vi dessa frågor och utmaningar från ett humanistiskt perspektiv, med utgångspunkt i den grundläggande övertygelsen att humanister måste vara med och utforma framtidens vägval.

Inom ramen för programmet diskuteras Europa som ett politiskt projekt, med historisk- såväl som samtids- och kritisk blick. Programmet är ett samarbete mellan humanistisk fakultet och samhällsvetenskaplig fakultet och lärare från historia, idéhistoria, statsvetenskap, ekonomisk historia, sociologi och vetenskapsteori deltar. Som student utför du dina studier i en tvärvetenskaplig miljö som betecknar Centrum för Europstudier (CES), och som garanteras av CES nära sammarbete med CERGU, Centre for European Research at Gothenburg University. Närheten till CERGU och stödet från två fakulteter, skapar unika förutsättningar för att fördjupa sina kunskaper i aktuella politiska och sociala frågor, såväl som förståelsen av historiska, kulturella och ekonomiska orsaker till samtidens utmaningar.

Som programstudent ingår du i en väletablerad miljö, där du erbjuds både praktik och valfrihet inom ramen för programmet. Studenter har möjlighet att göra en termins praktik, liksom att införliva utlandsstudier i sin utbildning. Våra studenter har en lång historia av framgångsrika praktikperioder på ambassader, ministerier, EU-institutioner, NGO:s och hos privata företag, och programmet erbjuder en väl utbyggd praktikverksamhet. Programmet räknar dessutom med ett arbetsmarknadsråd, REGU, bestående av framstående politiska och kulturella personligheter, som till exempel EU-kommisionären Cecilia Malmström, chefen för Folkteatern i Göteborg Lotta Lekvall, och Kulturradions Gunnar Bolin.

Programmet ges på engelska, och som student befinner du dig i en internationell miljö tillsammans med studenter från hela världen. HMAES utbildar dig för en framtida karriär som politisk och social analytiker, som utredare inom kultursektorn och för arbete inom den Europeiska kultursektorn.

 

Sök till HMAES

Öppen för sen anmälan från 15 juli på ANTAGNING.SE

STUDENTPORTRÄTT

Här finns intervjuer med studenter på våra olika utbildningar.

Kontaktpersoner Centrum för Europastudier

Studierektor/programansvarig
Urban Strandberg

Studieadministratör, Europaprogrammet och MAES
Mimmie Håkansson

Studieadministratör, EMAES
Ingrid Andreasson

Studie- och yrkesvägledare
Eva Nilsson

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-02-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/Utbildning/centrum-for-europastudier--ces-/hmaes/
Utskriftsdatum: 2019-10-19