Europastudiers dag 11-12 oktober 2019

11-12 oktober, 2019

Vi välkomnar alumner, studenter, lärare, administrativ personal, internationella partners och externa samarbetspartners till en dag då nuvarande europeiska utmaningar står i fokus. En del av dagen kommer att lägga fokus på hur Europaprogrammet, Masterprogrammet i Europastudier (MAES) och Exekutivt masterprogram i Europastudier (EMAES) kan bidra till hanteringen av dessa europeiska utmaningar.

CES – Centrum för Europastudier är tillsammans med CERGU - Centrum för europaforskning vid Göteborgs universitet arrangör. Arrangemanget är kostnadsfritt men anmälan är obligatorisk (se nedan).

11 oktober

Oktoberworkshop (13.15-15) The Future of the Left and the Right in European Politics
Plats: Torgny Segerstedtsalen, Universitets huvudbyggnad, Vasaplatsen

Kaffemingel (15-15.30)
Plats: Entréhallen, andra våningen, universitets huvudbyggnad, Vasaplatsen

CES examensceremoni 2019 (16.00-17.30) Rektor Eva Wiberg delar ut diplom.
Plats: Aulan, Universitets huvudbyggnad, Vasaplatsen

Mingel (17.30-19.00)
Plats: Entréhallen, första våningen, universitets huvudbyggnad, Vasaplatsen

12 oktober

Europastudier vid Göteborgs universitet (14.00-15.00)
Medverkande: Brännpunkt Europa; CERGU; Studentgrupp Europa; REGU; Double Degree-partners University of North Carolina Chapel Hill, Fudan University & Konstanz University
Plats: Malmstensalen, Handelshögskolan, Vasagatan 1

Europe 20 years ahead (15.00-16.30)
Huvudtalare: EU-kommissionär Cecilia Malmström och EU-minister Hans Dahlgren.

Panel av nio lärare: Per Månson; Maria Oskarson; Anders Larsson; Ann Ighe; Mats Andrén; Heather Congdon Fors; Carl Holmberg; Per Cramér och Claes Alvstam. Moderatorer Jonathan Polk & Oksana Shmulyar Gréen
Plats: Malmstensalen, Handelshögskolan, Vasagatan 1

Mingel* (16.45-19.00)
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1

Registrering

Obligatorisk registering. Vänligen anmäla dig senast den 15 september.

* Mingel sponsrat av Göteborgs stad och medsponsorerat av Henrik och Karolina von Mentzers insamlingsstiftelse

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-07-05