Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Double degree options

Statsvetenskapliga institutionen ger dig möjligheten att få dubbla examina i sammabete med universitet i Tyskland, Kina och snart även USA. Att läsa dubbla examina innebär att du läser ett år vid partneruniversitetet och ett år i Göteborg. När du är klar med dina studier får du två masterexamina - en examen från Göteborgs universitet och en från partneruniversitetet.


Genom att underteckna avtal med våra partners har statsvetenskapliga institutionen ingått nära samarbeten med våra partneruniversitet, Universität Konstanz i Tyskland, Fudan University i Shanghai, Kina och The University of North Carolina at Chapel Hill i USA. Det gör det möjligt för våra studenter att även få studera vid topprankade universitet i Tyskland, Kina och USA.

Information om våra tre dubbla examina (double degree):


Urban Strandberg är studierektor vid Centrum för Europastudier och har varit drivande i att få till avtalen med partneruniversiteten och har följande att säga om vikten av samarbeten som detta:


Är det inte fantastiskt att vi kan sända våra studenter till Tyskland, Kina och USA som en del av utbildningen vi erbjuder vid Göteborgs universitet? Och att våra program är så eftertraktade att vi också har studenter från partneruniversiteten studerande hos oss i Göteborg? Jag tror att det säger mycket om statsvetenskapliga institutionen som helhet att vi inte bara har lyckats attrahera forskare från världens bästa universitet utan också har imponerande samarbeten med högt rankade universitet dessutom.


En chans för masterstudenter

Dubbla examina - i samarbete med Universität Konstanz och Fudan University kan ansökas om som en variant på Master's Programme in European Studies (MAES), Master's Programme in Political Science (MAPS) och Master's Programme in International Administration and Global Governance (IAGG).


Dubbla examina – samarbete med University of North Carolina i Chapel Hill kan endast sökas som en variant på Master's Programme in European Studies (MAES).

 

Sara läste ett år i Konstanz

2014 reste första kullen studenter som valt inriktning double degree på statsvetenskapliga institutionen till tyska Universität Konstanz. Sara van der Meiden var en av dem. Med sig hem fick hon nya erfarenheter från en internationell miljö som erbjuder såväl hög nivå på studierna som roliga aktiviteter på fritiden.

Läs mer om Sara i "Ju fler examina desto bättre"

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-11-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/Utbildning/centrum-for-europastudier--ces-/double-degree/
Utskriftsdatum: 2018-01-22