Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Christoffer har nytta av sin analytiska kompetens

Efter avslutade studier på Master’s Programme in European Studies fick Christoffer Henriksson arbete på revisions- och redovisningsbyrån EY. Att nätverka och knyta kontakter blev till hjälp ut i arbetslivet.

Vad jobbar du med idag och vilka andra jobb har du haft efter examen?

– Jag fick kontakt med EY, som är en revisions- och rådgivningsbyrå, på samhällsvetarnas nätverksmässa SPIRA, vilket ledde till att jag sökte och sedan fick en praktikplats där. Sista året på utbildningen jobbade jag extra vid sidan av mina studier och efter avslutad utbildning fortsatte jag att jobba på EY med frågor som rör offentlig förvaltning.

Varför valde du just Master’s Programme in European Studies?

– Den politiska arenan är spännande och jag har alltid haft ett stort samhällsintresse. Jag sökte programmet på grund av bredden och att möjligheterna är många efter avslutad utbildning.

Vilken nytta har du av din utbildning i arbetslivet?

– På utbildningen ställs höga krav när det gäller analys och förmåga att ta in ny information/sätta sig in i nya områden. Att kunna detta är en klar fördel i mitt jobb som bland annat innebär att jag behöver tolka politiska styrsystem och förstå politiskt styrda organisationer.

Vilka andra erfarenheter har du som bidragit till att ta dig dit du är idag?

– Vid sidan av programstudierna läste jag kursen Praktisk EU-kunskap, där vi bland annat fick lära oss att söka i databaser och förstå hur lagstiftning blir till. Det har varit en väldigt användbar kurs! Under min utbildning gjorde jag en utbytestermin i England. Det var en rolig upplevelse som dessutom bidragit till att jag vill och vågar testa nya saker. Förutom studierna tror jag att tidigare jobb har haft betydelse. Jag har bland annat arbetat som säljare, vilket krävde stor kundmedvetenhet.

Hur var det att studera på Statsvetenskapliga institutionen?

– Det är en fantastisk miljö med inspirerande människor. Det är roligt att umgås med människor som har samma intressen som en själv. Det är utmanande och leder till intressanta diskussioner. Dessutom skapar det bra nätverk inför framtiden!

Vilka tips vill du ge studenter som läser idag?

– Gör praktik! Det är ett bra komplement till de teoretiska studierna och ger en bra bild av vad en kan jobba med i framtiden. Var ute i god tid med att kolla upp intressanta praktikplatser och etablera kontakt i förväg. Ett annat tips är att ta tillvara den skrivträning som utbildningen erbjuder.

Är du intresserad av det här programmet?

Här finns mer information om Master’s Programme in European Studies.

Fick kontakt på arbetsmarknadsmässa

Gör praktik! Det är ett bra komplement till de teoretiska studierna och ger en bra bild av vad en kan jobba med i framtiden.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-09-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?