Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

93 procent av våra alumner är sysselsatta efter studierna!

År 2018 genomförde Statsvetenskapliga institutionen en alumnundersökning för att ta reda på vad våra studenter gör efter examen. Vi skickade ut en enkät till 510 alumner, tidigare studenter, och 52 procent besvarade enkäten.

Resultaten av undersökningen visar att 93 procent av våra studenter har fått jobb, trainee- eller volontärtjänst, startat eget eller har fortsatt att studera efter examen. Av de som arbetar är så många som 47 procent tillsvidareanställda.

Alumner som uppgav att de gjorde praktik under sin utbildning kom snabbare ut på arbetsmarknaden än de som inte gjorde praktik. En viss andel, 34 procent, fick arbete innan de tagit ut sin examen.

Flest alumner, 41 procent, är anställda inom den offentliga sektorn och 28 procent inom den privata. 24 procent av de som har studerat hos oss arbetar utomlands.

Yrkestitlar och arbetsplatser

Några av de vanligaste yrkena i alumnundersökningen är:

 • handläggare
 • samordnare
 • utredare
 • kommunikatör
 • konsult
 • nämndsekreterare 


De vanligaste arbetsplatserna som anges i undersökningen är:

 • Göteborgs Stad
 • Göteborgs universitet
 • Migrationsverket
   

Här kan du läsa en sammanfattning av vår alumnundersökning från 2018.

Alumnintervjuer

Karin granskar nämnder och bolag i Göteborg

Karin Knutsson läste Europaprogrammet med inriktning nationalekonomi. Idag arbetar hon på Stadsrevisionen vid Göteborgs Stad. Det kritiska tänkandet som hon lärde sig under sin utbildning har varit till mycket stor nytta i hennes arbetsliv. Intervjun med Karin hittar du här.

Christoffer har nytta av sin analytiska kompetens

Efter avslutade studier på Master’s Programme in European Studies fick Christoffer Henriksson arbete på revisions- och redovisningsbyrån EY. Att nätverka och knyta kontakter blev till hjälp ut i arbetslivet. Intervjun med Christoffer hittar du här.

Andrea fick jobb på sin praktikplats

Andrea Kihl har alltid varit intresserad av samhällsfrågor och läste Europaprogrammet med statsvetenskaplig inriktning. Idag arbetar hon med skolutvecklingsfrågor. Intervjun med Andrea hittar du här.

Kontaktinformation

Karin Andersson, alumnsamordnare

Telefon:
031-7861991

Anmäl dig till Göteborgs universitets alumndatabas!

Är du en av våra före detta studenter? Då vill vi gärna behålla kontakten med dig! Läs mer och anmäl dig till Göteborgs universitets alumndatabas

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-08-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?