Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studera statsvetenskap och Europakunskap i Göteborg

 

Är du intresserad av makt- och demokratifrågor, av politiska idéer och institutioner, på nationell och internationell nivå? Eller vill du hålla koll på de viktigaste tendenserna i Europa utifrån flera olika perspektiv? Då har du kommit till rätt institution! Hos oss får du träning i att bilda dig en egen oberoende uppfattning om hur världen hänger ihop.

Utbildningsprogram

Här kan du läsa både fristående kurser och program inom statsvetenskap, Europakunskap och samhällsstyrning i ett globalt perspektiv. Vi utbildar också blivande lärare i samhällskunskap och medverkar på en rad andra utbildningsprogram vid Göteborgs universitet.

Våra program har en tydlig internationell profil och på samtliga masterprogram sker undervisningen på engelska. Du har möjlighet att välja både praktik och utlandsstudier under din utbildningstid vilket stärker din attraktivitet på arbetsmarknaden i såväl Sverige som internationellt.

Grundnivå

Avancerad nivå

Fristående kurser och lärarutbildning

Ludvig, Nora och Pia läser statsvetarprogrammet

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-10-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?