Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

En av Europas ledande statsvetenskapliga institutioner

Statsvetenskapliga institutionen kännetecknas av framstående forskning, kompetenta lärare och ett stort samhällsengagemang. Här samlas duktiga forskare och studenter från hela världen. Vid den senaste utvärderingen av forskningen vid Göteborgs universitet ansågs Statsvetenskapliga institutionen vara en av Europas främsta.

Vår forskning fokuserar bland annat på val, opinion och demokrati. Vi forskar också om betydelsen av och hur man skapar väl fungerande politiska institutioner, samt internationell och europeisk politik. Studier bedrivs även kring miljöpolitik, korruption och politiska idéer. Målsättningen är att bidra till en bättre förståelse av samhället och att möta dess utmaningar med mångsidig kunskap.

Studera på Statsvetenskapliga institutionen

Hos oss kan du läsa statsvetenskap, Europakunskap och samhällsstyrning i ett globalt perspektiv. Vi utbildar också blivande lärare i samhällsvetenskap.

Ny demokratirapport!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rapporten visar att världen nu har en majoritet av länder som är icke-demokratier för första gången på länge, att trenden av minskande demokrati accelererar, att mest påverkat är yttrande- och mediefriheterna men att även valens kvalitet börjar gå ner. Rapporten kan laddas ned från Dem:s hemsida.

Kalender

Fler händelser

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2020-03-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?