Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

En av Europas ledande statsvetenskapliga institutioner

Statsvetenskapliga institutionen kännetecknas av framstående forskning, kompetenta lärare och ett stort samhällsengagemang. Här samlas duktiga forskare och studenter från hela världen. Vid den senaste utvärderingen av forskningen vid Göteborgs universitet ansågs Statsvetenskapliga institutionen vara en av Europas främsta.

Vår forskning fokuserar bland annat på val, opinion och demokrati. Vi forskar också om betydelsen av och hur man skapar väl fungerande politiska institutioner, samt internationell och europeisk politik. Studier bedrivs även kring miljöpolitik, korruption och politiska idéer. Målsättningen är att bidra till en bättre förståelse av samhället och att möta dess utmaningar med mångsidig kunskap.

Studera på Statsvetenskapliga institutionen

Hos oss kan du läsa statsvetenskap, Europakunskap och samhällsstyrning i ett globalt perspektiv. Vi utbildar också blivande lärare i samhällsvetenskap.

Gamla demokratier klarar svåra kriser bättre än nya

Risken är liten att etablerade demokratier med lång erfarenhet av demokratiskt styre bryter samman vid en kris, likt coronakrisen som vi nu upplever. Värre är det för nya demokratier, särskilt de med svagt civilsamhälle och svaga partier. Det visar ny forskning. Läs mer här>>

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2020-05-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?