V-Dem Konferens Effektivt demokratistöd?

Nyhet: 2015-02-03

V-Dem Konferens
“Effektivt demokratistöd?”
28 Maj, 2015

15.5 miljoner datapoäng för 168 länder över 113 år - V-Dem Institute kan nu presentera de första resultaten!

Varieties of Democracy (V-Dem) Institutet välkomnar dig härmed till en konferens med fokus på V-Dems demokratiforskning och dess policyimplikationer. Det första fullständiga datasetet gör det äntligen möjligt att presentera svar på kritiska frågor gällande demokratistöd och effekterna av demokrati på områden så som hälsa, fattigdom och utveckling.

Under denna dag så kommer vi att presentera nya spännande resultat genom en rad 5-minuters presentationer som kommer att täcka ett brett spektra av ämnen. Bland annat kommer vi att fokusera på effekterna av demokrati på barnadödlighet, livslängd, ekonomisk utveckling, kvinnors representation och deltagande samt mycket mer.

V-Dems unika och nu kompletta data kommer att användas för första gången under dessa presentationer. Ledande forskare inom demokratiforskning kommer att presentera sina första resultat, detta inkluderar forskare från University of Notre Dame, Boston University, Lunds Universitet, Göteborgs Universitet, Emory University, University of Florida, The Pontifical Catholic University of Chile, och många fler.

Varmt välkomna!

Tid: 13.00-18.00
Plats: Vasaparken, Huvudbyggnaden, Göteborgs Universitet
Organisatör: V-Dem Institute, Göteborgs Universitet
Med finansiering av: Riksbankens Jubileumsfond

V-Dem:
V-Dem erbjuder en ny approach för att mäta och analysera demokrati. Det är ett globalt samarbete som involverar över femtio forskare och 3,000 landexperter från hela världen. Projektet drivs av Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs Universitet tillsammans med Kellog Institutet vid Notre Dame University i USA.

Hemsida: https://www.v-dem.net

Presentatörer:
Altman, David Associate Professor, Pontificia Catolica de Chile
Bermeo, Nancy,Professor, University of Oxford
Bernhard, Michael, R&M Ehrlich Eminent Scholar Chair & Professor, Dept. of Political Science, University of Florida
Coppedge, Michael, Professor, Department of Political Science and Kellogg Institute, University of Notre Dame
Fish, Steven, Professor, Department of Political Science, University of California, Berkeley
Gandhi, Jennifer, Associate Professor & Winship Distinguished Research Professor of Political Science, Emory University
Gerring, John, Professor, Department of Political Science, Boston University
Glynn, Adam, Associate Professor, Department of Government, Harvard University
Grzymala-Busse, Anna, Professor of European and Eurasian Studies, Department of Political Science, University of Michigan
Hicken, Allen, Associate Professor, Department of Political Science, University of Michigan