Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Henrik Oscarsson

Bakgrund

Jag är professor i statsvetenskap med särskild inriktning mot valforskning. I egenskap av valforskarprofessor leder jag det svenska Valforskningsprogrammet och är primärforskare för de svenska Valundersökningarna. Läs mer på Valforskningsprogrammets hemsida (www.valforskning.pol.gu.se).

Sedan oktober 2010 är jag föreståndare för SOM-institutet (www.som.gu.se) vid Göteborgs universitet.

Följ min forskarblogg: www.henrikoscarsson.com

Följ mig på Twitter (@HenrikOscarsson).

Forskningsintresse

Valforskning, opinionsbildning, väljarbeteende, partiforskning, politisk psykologi, författningspolitik, ungdomars värderingar, svensk militär och polisiär övervakning av svenska medborgare under kalla kriget, Internetbaserade panelundersökningar, massmediernas roll i global korruptionsbekämpning.

Pågående forskning

Jag bedriver forskning om bl a valdeltagande, väljarbeteende, ungdomars värderingar, författningspolitik, opinionsbildning, ekonomisk röstning, politisk psykologi, politisk kunskap, partiledareffekter på röstning, betydelsen av känslor för politisk opinionsbildning.

Undervisning

Jag undervisar i politisk metodologi, om väljarbeteende och om svensk och jämförande politik. 

Kontaktinformation

Henrik.Oscarsson(@)pol.gu.se

Rum, B528

Telefon:
031-786 4666

Pressbild

Högupplöst bild

Sidansvarig: Henrik Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2014-03-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?