Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ulrika Möller

Presentation

Ulrika Möller är fil.dr och universitetslektor vid statsvetenskapliga institutionen. Hon är verksam som forskare och lärare, samt som studierektor för de statsvetenskapliga utbildningarna på grund och avancerad nivå. 

Ulrika disputerade hösten 2007 på avhandlingen "The Prospects of Security Cooperation: A Matter of Relative Gains or Recognition?".
Hon arbetade därefter som forskare vid Utrikespolitiska institutet i Stockholm, samt som forskare, lärare och biträdande studierektor för forskarutbildningen vid statsvetenskapliga institutionen i Göteborg.

Forskningsintresse

Ulrikas forskningintressen inbegriper internationell politik, utrikespolitisk analys, demokratisering och politiskt ledarskap, nedrustning och icke-spridning av kärnvapen, samt internationellt klimatpolitiskt samarbete.

Pågående forskning

Ulrika arbetar med forskningsprojektet "The Road to Democracy" som undersöker det politiska ledarskapets betydelse för nybildade staters demokratiutveckling (tillsammans med Isabell Schierenbeck vid Institutionen för Globala Studier, GU).

Ulrika forskar även om ickespridning och nedrustning av kärnvapen inklusive Irans nukleära ambitioner, förändringen av svensk utrikespolitik sedan EU-medlemskapet (tillsammans med Ulf Bjereld), samt fiskeripolitik och naturresursförvaltning (tillsammans med Daniel Berlin och Sverker Jagers).    

Undervisning

Ulrika undervisar i internationell politik och global miljöpolitik i statsvetenskap samt i kvalitativ metod inom ramen för Europastudier. Hon handleder och examinerar kandidat- och masteruppsatser inom ramen för statsvetenskap, Europakunskap och IAGG. På forskarutbildningsnivån är hon verksam som biträdande handledare åt Björn Rönnerstrand.

 

Kontaktinformation

Ulrika.Moller(@)pol.gu.se

Rum, A412

Telefon:
031-786 1343

Pressbild

Högupplöst bild

Sidansvarig: Ulrika Möller|Sidan uppdaterades: 2014-06-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?