Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Råd och kollegiala organ

Institutionsrådet (IR)

Institutionsrådet fungerar rådgivande åt prefekten och att ska utgöra ett forum för dialog och diskussion i strategiska frågor som rör institutionens verksamhet.

Institutionsrådets sammansättning:

(för mandatperioden 2015-07-01 - 2018-06-30)

Ordförande
Mikael Gilljam, prefekt

Företrädare för lärare/forskare
Peter Esaiasson, professor
Ann Towns, universitetslektor
Elin Naurin, universitetslektor
Henrik Friberg-Fernros, universitetslektor
Frida Boräng, biträdande universitetslektor

Företrädare för TA-personal
Karin Andersson, utbildningshandläggare
Sofia Axelsson, biträdande forskare

Företrädare för doktorander
Maryna Povitkina

Företrädare för studenter grund/avancerad nivå
Izabelle Adolfson (ordinarie)
Vakant (ersättare)

Strategiska rådet

Rådet fungerar rådgivande till prefekten i övergripande och strategiska frågor om framtidssatsningar, vägval och rekryteringar. I det strategiska rådet sitter professor Staffan Lindberg, professor Bo Rothstein, professor Sverker Jagers  och universitetslektor Ulrika Möller.

Rekryteringsrådet

Rådets uppgift är att behandla docent- och professorsansökningar samt sakkunnigutlåtanden över utlysta tjänster. I rekryteringsrådet sitter professor Carl Dahlström, professor Peter Esaiasson och professor Lena Wängnerud.

Meritvärderingsrådet

Rådets uppgift är att utifrån GU:s lönekriterier, operationaliserade och anpassade till statsvetenskapliga institutionen, värdera de meriter som lärare och forskare skickar in till prefekten inför löneförhandlingar och lönesättning. I meritvärderingsrådet sitter universitetslektor Martin Sjöstedt, professor Staffan  Lindberg, docent Ann Towns och docent Martin Sjöstedt. 

Handledarkollegiet

Kollegiet består av samtliga disputerade lärare forskare på institutonen. Här diskuteras och bereds frågor som rör utbildning på forskarnivå. Kollegiet ska också vara ett forum för pedagogisk utveckling gällande utbildning på forskarnivå.

Utbildningsrådet

Utbildningsrådet leds av viceprefekt för utbildning på grundnivå och avancerad nivå och arbetar med övergripande strategiska utbildningsfrågor. Rådet fungerar som informationskanal mellan institutionen och universitets- och fakultetsnivå, liksom övriga relevanta aktörer i Sverige och internationellt. Rådet består förutom av viceprefekten av studierektorer och studievägledare.

 

Sammanträdestider IR 2017

3 mars, kl 10-12

28 april, kl 10-12

9 juni, kl 10-12

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-03-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?