Vetenskapsrådet beviljar 30 miljoner till statsvetenskaplig forskning

Nyhet: 2017-11-06

I Vetenskapsrådets beslut om projektbidrag inom humaniora och samhällsvetenskap för bidragsperioden 2017-2021 beviljas statsvetare vid Göteborgs universitet medel till sju olika forskningsprojekt.

Följande projekt och forskare får pengar:

Migrationspolitiken och välfärdsstaten i historiskt och komparativt perspektiv, beviljas 3,9 miljoner kronor.
Sökande: Frida Boräng tillsammans med Sara Kalm och Johannes Lindvall, Lunds universitet.

Studier av opinion och samhälle genom kommunikativt beteende på Internet. En studie av validitet, reliabilitet och representativitet i online-textdata, beviljas 9,5 miljoner kronor.
Sökande: Stefan Dahlberg och Sören Holmberg.

Att förklara svåra beslut. Ett nödvändigt ont i den representativa demokratin, beviljas 4,4 miljoner kronor.
Sökande: Jenny de Fine Licht och Peter Esaiasson.

Sociala nätverk och val av parti. Att utveckla nya språkbaserade verktyg för att studera väljarbeteende
, beviljas 4,2 miljoner kronor.
Sökanden: Annika Fréden.

Genomförs den politik som väljarna vill ha? En komparativ studie av (o)jämlik responsivitet i Europa, beviljas 3,2 miljoner kronor.
Sökanden: Mikael Persson.

Feministisk utrikespolitik och kampen om civilsamhället i Europa
, beviljas 4 miljoner kronor.
Sökande: Ann Towns och Katarzyna Jezierska.

Medborgares möjligheter till inflytande över enskilda politiker, beviljas 4,1 miljoner kronor.
Sökande: Patrik Öhberg och Elin Naurin tillsammans med Daniel M. Butler, UC San Diego.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-12-20