OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

V-dem kan ge underlag till mätning av FN-mål

Nyhet: 2017-03-08

Varieties of Democracy Institute (V-dem), med bas vid Göteborgs universitet, bidrar med faktaunderlag till uppföljning av FN:s sextonde hållbarhetsmål.

På fredag, 10 mars, samlar FNs statistikdivision experter för att identifiera indikatorer som hållbarhetsmålen kan mätas mot. Det sextonde målet omfattar bland annat demokrati, samhällsstyrning och mänskliga rättigheter. Det är för att mäta dessa aspekter som V-dems unika approach har uppmärksammats. Vid ett sidoseminarium kommer V-dem att presentera hur institutets data kan bidra till mätningen av hållbarhetsmål 16.

– Det är en milstolpe för V-dem att uppmärksammas så prominent i frågan om hur mål 16 ska mätas över hela världen de kommande decennierna. Vi är mycket stolta över det globala V-dem-teamet som har bidragit till att göra detta möjligt, säger Staffan I. Lindberg, professor och föreståndare för V-dem.

Tid och plats:
Fredag 10 mars,  kl 8:15 till 10:00.
Plats: Conf. Room 7loc, UN, New York

Kontakt:
Staffan I. Lindberg: sil@v-dem.net, xlista@gu.se. Telephone: +46 31 786 1226
V-Dem Institute: contact@v-dem.net, +46 31 7863043
Mer om V-dem: www.v-dem.net

Artikeln publicerades först på: samfak.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-12-20