V-Dem: Ny demokratidata tillgänglig för analys!

Nyhet: 2014-09-11

Onlineanalys av demokratidata för 87 länder finns nu tillgänglig via V-Dem:s (Varieties of Democracy´s) hemsida.

Demokratidatan innefattar fem helt nya demokratiindex, flertalet demokrati-komponentindex och data för mer än 300 demokratiindikatorer som nu kan analyseras med hjälp av flera sofistikerade analyseringsverktyg. Till exempel gör interaktiva grafverktyg det möjligt att generera regionala och landspecifika analyser på ett enkelt vis. Besökt gärna V-Dem:s hemsida för att lära dig hur du gör.

Demokratidata för resterande länder kommer att lanseras hösten 2015, då kommer V-Dem att ha samlat in över 20 millioner datapoäng!

V-Dem samägs av statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet och Kellogg Institute vid University of Notre Dame, USA.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-12-20