Beviljade forskningsanslag från FORTE

Nyhet: 2017-09-29

Två forskningsprojekt vid institutionen har i dagarna beviljats forskningsmedel från FORTE (Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd).

Mikael Persson får ett så kallat juniorforskarbidrag på 4,8 miljoner kronor för projektet Politisk ojämlikhet i europeiska välfärdssystem.

Peter Esaiasson och Jacob Sohlberg beviljas ett forskningsanslag på 3,5 miljoner kronor för projektet Att ge röst åt dom som inte hörs – en web-baserad surveypanel. Vill du läsa vad deras projekt handlar om så kan du göra det här (i en nyhet från oktober förra året), Statsvetare ska lyssna på de som aldrig hörs.

Peter och Jacob är också medsökande till projektet Kriskommunikation och samhällsförtroende i det multipublika samhället som tidigare i somras tilldelades 13 miljoner kronor från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Huvudsökande är Bengt Johansson på institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-12-20