• Mansdominansen inom diplomatin håller på att förändras

[2017-10-11] Under de senaste 20 åren har antalet kvinnliga diplomater i världen ökat, även om det fortfarande är flest män på de mest prestigefulla positionerna. Samtidigt håller även den här dominansen på att brytas upp. Det visar ny forskning från Göteborgs universitet.

• Vi söker universitetslektorer

[2017-10-05] Statsvetenskapliga institutionen söker universitetslektorer, en eller flera samt en biträdande universitetslektor för visstidsanställning under 4 år med möjlighet till tillsvidareanställning.

• Johan Martinsson tillträder som föreståndare för SOM-institutet

[2017-10-03] Johan Martinsson, docent och lektor i statsvetenskap, tar från och med 1 oktober över rollen som föreståndare för SOM-institutet. Han efterträder professor Henrik Ekengren Oscarsson, vars tidsbegränsade uppdrag nu upphör.

• Hallå där, Fredrik D. Hjorthen

[2017-09-29] ¿ doktor i statsvetenskap med inriktning mot normativ politisk teori, som vunnit ett uppsatspris av tidskriften Res Publica.

• Beviljade forskningsanslag från FORTE

[2017-09-29] Två forskningsprojekt vid institutionen har i dagarna beviljats forskningsmedel från FORTE (Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd).

• SOM-institutet söker forskare

[2017-09-19] SOM-institutet (Samhälle Opinion Medier) vid Göteborgs universitet utlyser 1-3 tillsvidareanställningar (100%) som forskare med ansvar för institutets forskningssamverkan, undersökningsledning, kvalitetssäkring och forskningskommunikation.

• Ny bok om miljöpolitikens utmaningar

[2017-09-19] 1967 bildades Naturvårdsverket. Samma år blev Lennart J. Lundqvist doktorand i statsvetenskap. Under femtio år han alltså kunnat följa utvecklingen inom svensk miljöpolitik. Nu kommer han ut med en bok om fyra sätt att hantera miljö- och resursfrågor.

• Kolla din skräppost efter viktig e-post från universitetet

[2017-08-24] E-post från universitetet har fastnat i skräppostfilter.

• Öppen utlysning om medverkan med frågeinstrument i Valundersökningen 2018

[2017-08-22] Öppen utlysning till forskare om förslag på frågeinstrument som ska ingå i nästa stora svenska valforskningsstudie som utförs i samband med valet den 9 september 2018. Förslagen kommer att bli föremål för utvärdering av Valforskningsprogrammets (SNES) rådgivande styrelse och SNES-gruppens primärforskare. Slutdatum beräknas till den 15 november 2017.

• Vad är det egentligen som händer i Europa?

[2017-08-17] Kurser i europakunskap öppna för sen anmälan.