AFS med Anders Malm

Tid: 2017-10-12 kl 13:00

Evenemangstyp: Seminarium

På Allmänna forskningsseminariet (AFS) presenterar Anders Malm ett paper med titeln "Controlling Military Violence - A Cartography of Instrumental Minds and Practices".

Boksläpp: Miljöpolitik - i går, i dag, i morgon

Tid: 2017-10-13 kl 12:00
Plats: Dragonen, Sprängkullsgatan 19

Evenemangstyp: Föreläsning, Debatt

Lennart J. Lundqvist, professor emeritus i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, har utkommit med en ny bok: Miljöpolitik - igår, i dag, i morgon (Arkiv förlag). Den 13 oktober 2017 presenterar Lennart J. Lundqvist boken på ett seminarium vid Göteborgs universitet och därefter följer en paneldiskussion.

QoG lunchseminarium med Luis Schiumerini

Tid: 2017-10-18 kl 12:00

Evenemangstyp: Seminarium

The QoG Institute regularly organizes seminars related to research on Quality of Government. The seminars address the theoretical and empirical problem of how political institutions of high quality can be created and maintained as well as the effects of Quality of Government on a number of policy areas, such as health, the environment, social policy, and poverty. Speakers are invited from the international research community and experts from NGOs and other organizations to the lunch seminars. The seminars last for one hour and include a short presentation by the speaker (30-35 min) followed by a joint discussion about the topic. If nothing else is indicated, the seminars are held in English.

Föreläsare: Luis Schiumerini (visiting scholar at the QOG institute 16-20 October) Postdoctoral Prize Research Fellow in Politics, Nuffield College, University of Oxford http://politicalscience.yale.edu/people/luis-schiumerini

VOD-seminarium: Aino Tiihonen (University of Tampere) - Changing voting patterns of the 21st centurys workers in the context of party-union ties in Finland

Tid: 2017-10-24 kl 13:15
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19 - Lilla Skansen

Evenemangstyp: Seminarium

Vid dagens VOD-seminarium kommer Aino Tiihonen från University of Tampere, gästforskare på institutionen mellan de 1/10 - 30/11, att presentera: Changing voting patterns of the 21st centurys workers in the context of party-union ties in Finland.

V-Dem Seminar with Mascha Rauschenbach

Tid: 2017-10-25 kl 12:00

Evenemangstyp: Seminarium

At the V-Dem Seminar Mascha Rauschenbach will present the paper "Preaching tot he Converted: the Allocation of Campaign Rallies in Ghana's 2012 Elections".

Sida 4 av 9

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-08-12