QoG lunchseminarium med Matthew Winters

Tid: 2017-05-03 kl 12:00

Evenemangstyp: Seminarium

The QoG Institute regularly organizes seminars related to research on Quality of Government. The seminars address the theoretical and empirical problem of how political institutions of high quality can be created and maintained as well as the effects of Quality of Government on a number of policy areas, such as health, the environment, social policy, and poverty. Speakers are invited from the international research community and experts from NGOs and other organizations to the lunch seminars. The seminars last for one hour and include a short presentation by the speaker (30-35 min) followed by a joint discussion about the topic. If nothing else is indicated, the seminars are held in English

Föreläsare: Matthew Winters (visiting scholar 2-5 May) Associate Professor, Department of Political Science, University of Illinois http://www.pol.illinois.edu/people/mwinters

CeCAR-seminarium med Geertje Schuitema

Tid: 2017-05-04 kl 10:15

Evenemangstyp: Forskarseminarium

Geertje Schuitema, University College Dublin, kommer att presentera ett paper med titeln "The role of emotions and trust in policy acceptance: the case of water charges in Ireland".

Öppet seminarium "Att förstå korruption"

Tid: 2017-05-05 kl 08:30
Plats: Institutet för framtidsstudier, Holländargatan 13 i Stockholm

Evenemangstyp: Seminarium

Korruption utgör ett allvarligt hot mot välstånd, demokrati och välbefinnande, och de empiriska bevisen för dess skadliga effekter på samhället bara växer. Det har dock visat sig vara väldigt svårt att komma fram till en gemensam definition av vad korruption egentligen är, vilket blir ett problem när man vill bekämpa den.

Föreläsare: Bo Rothstein, professor i statsvetenskap vid University of Oxford, presenterar boken.

AFS med Ato Onoma

Tid: 2017-05-05 kl 13:00

Evenemangstyp: Forskarseminarium

Allmänna forskningsseminariet (AFS) gästas av Ato Onoma, CODESRIA, som presenterar på temat (meddelas senare). I samarbete med GLD.

V-Dem Internal Research Conference 2017

Tid: 2017-05-08 kl 09:00