• SOM-institutet söker forskare

[2017-09-19] SOM-institutet (Samhälle Opinion Medier) vid Göteborgs universitet utlyser 1-3 tillsvidareanställningar (100%) som forskare med ansvar för institutets forskningssamverkan, undersökningsledning, kvalitetssäkring och forskningskommunikation.

• Ny bok om miljöpolitikens utmaningar

[2017-09-19] 1967 bildades Naturvårdsverket. Samma år blev Lennart J. Lundqvist doktorand i statsvetenskap. Under femtio år han alltså kunnat följa utvecklingen inom svensk miljöpolitik. Nu kommer han ut med en bok om fyra sätt att hantera miljö- och resursfrågor.

• Kolla din skräppost efter viktig e-post från universitetet

[2017-08-24] E-post från universitetet har fastnat i skräppostfilter.

• Öppen utlysning om medverkan med frågeinstrument i Valundersökningen 2018

[2017-08-22] Öppen utlysning till forskare om förslag på frågeinstrument som ska ingå i nästa stora svenska valforskningsstudie som utförs i samband med valet den 9 september 2018. Förslagen kommer att bli föremål för utvärdering av Valforskningsprogrammets (SNES) rådgivande styrelse och SNES-gruppens primärforskare. Slutdatum beräknas till den 15 november 2017.

• Vad är det egentligen som händer i Europa?

[2017-08-17] Kurser i europakunskap öppna för sen anmälan.