• Vad är det egentligen som händer i Europa?

[2017-08-17] Kurser i europakunskap öppna för sen anmälan.

• Get a competitive master's degree in European Studies!

[2017-08-16] Master's programme open for late application.

• Fortsätt läsa statsvetenskap redan i höst!

[2017-08-15] Vi öppnar kurser för sen anmälan. Ansök senast den 27 augusti.

• Göteborgarna gillar sin stad

[2017-07-04] 94 procent av göteborgarna tycker att Göteborg är en bra stad att bo i, men hälften av de svarande i SOM-institutets nya undersökning ser inte staden som trygg och säker. Integration och immigrationsfrågor toppar dagordningen men är av betydligt lägre vikt i Göteborg jämfört med i Sverige i stort. Däremot är frågor om kriminalitet, infrastruktur och bostäder mer centrala än i övriga riket.

• Stabilitet trots larmande - ny bok från SOM-institutet

[2017-06-28] Trots omvälvande förändringar i omvärlden finns en påfallande stabilitet i Sverige i allmänhet. Svenskarnas förtroende för samhällsinstitutioner och demokratin, tilltro till expertis och vetenskap, tillit till varandra och känslor av samhörighet påverkas inte så mycket av det larmande som återfinns i våra många informationskanaler. Däremot gror på flera områden en stark misstro inom vissa grupper, vilket leder till polarisering och politisering.