• Korruption bidrar till överkonsumtion av antibiotika

[2017-02-27] Korruption är en bidragande orsak till överförskrivning av antibiotika i Europa. Hur mycket som skrivs ut i onödan skiljer sig mellan olika länder, men det finns även betydande skillnader mellan olika regioner i samma land. Det slår en studie från Göteborgs universitet fast.

• Nytt mått visar på ökad makt och möjligheter för kvinnor

[2017-02-20] I dagarna lanseras ett index som gör det möjligt att jämföra kvinnors fri- och rättigheter i tid och rum på ett helt nytt sätt. Det är forskningsprogrammet Varieties of Democracy (V-Dem) vid Göteborgs universitet som tagit fram indexet som visar att kvinnors makt och möjligheter har ökat kraftigt de senaste hundra åren.

• Nytt centrum sätter fokus på global migration

[2017-02-16] En mer nyanserad och faktabaserad samhällsdebatt om migrationens för- och nackdelar utifrån ett samhälls- och individperspektiv. Det är en av tankarna med det nya centrum för global migration som nu inrättas vid Göteborgs universitet.

• Samverka med SOM-institutet 2017

[2017-02-07] SOM-institutet bjuder in forskare och organisationer till 2017 års samverkan

• SOM-institutet söker ny föreståndare

[2017-02-03] Intervju med avgående Henrik Ekengren Oscarsson om världens bästa jobb