• V-dem kan ge underlag till mätning av FN-mål

[2017-03-08] Varieties of Democracy Institute (V-dem), med bas vid Göteborgs universitet, bidrar med faktaunderlag till uppföljning av FN:s sextonde hållbarhetsmål.

• Öppet seminarium vid invigning av Centrum för global migration

[2017-03-07] Centrum för global migration (CGM) inrättas som ett fakultetsövergripande centrum vid Göteborgs universitet och har institutionen för globala studier som värdinstitution. Invigningen hålls vid Konferenscentrum Wallenberg den 29 mars.

• EU-kommissionär Cecilia Malmström kommer till Humanisten 6 mars

[2017-03-06] EU-kommissionär Cecilia Malmström kommer till Humanisten på måndag, den 6 mars, för att tala om EU:s handelspolitik. Besöket är en del i att uppmärksamma den kommande lanseringen av ett humanistiskt spår på masterprogrammet i Europakunskap.

• Korruption bidrar till överkonsumtion av antibiotika

[2017-02-27] Korruption är en bidragande orsak till överförskrivning av antibiotika i Europa. Hur mycket som skrivs ut i onödan skiljer sig mellan olika länder, men det finns även betydande skillnader mellan olika regioner i samma land. Det slår en studie från Göteborgs universitet fast.

• Nytt mått visar på ökad makt och möjligheter för kvinnor

[2017-02-20] I dagarna lanseras ett index som gör det möjligt att jämföra kvinnors fri- och rättigheter i tid och rum på ett helt nytt sätt. Det är forskningsprogrammet Varieties of Democracy (V-Dem) vid Göteborgs universitet som tagit fram indexet som visar att kvinnors makt och möjligheter har ökat kraftigt de senaste hundra åren.