Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

Utbildningen på forskarnivå omfattar 240 högskolepoäng och har som mål att den studerande utvecklar de kunskaper och färdigheter som fordras för att självständigt bedriva statsvetenskaplig forskning. Det centrala i utbildningen är att författa en vetenskaplig avhandling.

I linje med riktlinjer som tagits fram vid de internationellt ledande forskarutbildningarna prioriterar vår utbildning ämnesmässig bredd och metodologisk pluralism. Forskarutbildningen bedrivs i nära samarbete med forskningen på institutionen. Vår forskning rör centrala statsvetenskapliga områden som val, opinion och demokrati, offentlig politik och förvaltning, politisk teori, internationell politik, europafrågor, genusforskning samt miljöpolitik.

Behörighetsvillkor och förkunskapskrav
För att antas till utbildningen krävs att den sökande uppfyller kriterier för grundläggande och särskild behörighet i enlighet med vad som anges i Högskoleförordningen, 7 kapitel.

Antagning och urval
Antagning till utbildning på forskarnivå i statsvetenskap sker i regel genom fakultetsgemensam utlysning. För vidare bestämmelser rörande utlysning och antagning, se den fakultetsgemensamma antagningsordningen till utbildning på forskarnivå vid Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Allt du behöver veta om vår utbildning på forskarnivå står att läsa i dokumentet ”Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap” till höger på sidan.

 

 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?