Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Master's Programme in International Administration and Global Governance (IAGG), 120 hp

IAGG är ett tvärvetenskapligt masterprogram för dig som är intresserad av att lära dig mer om samhällsstyrning i ett globalt perspektiv. Utbildningen integrerar akademiska studier av internationella trender och frågor med mer praktisk utbildning med anknytning till politisk analys och opinionsbildning. All undervisning sker på engelska.

Det här programmet syftar till att ge dig de kunskaper du behöver för att kunna att formulera, analysera och utvärdera strategier när det handlar om långsiktig politisk, ekonomisk och social utveckling. Det sker genom både tvärvetenskapliga kurser, självständiga forskningsprojekt och praktik.

Den första terminen får du lära dig att utforska den historiska utvecklingen av det internationella systemet, med fokus på relationerna mellan internationella organisationer, både när det handlar om olika statliga och icke-statliga aktörer. Du kommer att undersöka de grundläggande teorierna inom områden som freds- och konfliktsvetenskap och ekonomisk, social och politisk utveckling. Varför har vissa politiska idéer anammats och andra inte? Vilka konsekvenser har teorier om utvecklingspolitiken haft, och för vem?

Genom analyser av specifika fall i den internationella ekonomiska, politiska och sociala utvecklingen, stärker utbildningen din förmåga att förutse effekterna av olika politiska strategier, och ger den kompetens som behövs för att utveckla förslag och strategier för att forma den politiska agendan.

Utveckla ditt eget intresse

Den andra och tredje terminen erbjuder möjligheter att utvecklas inom eget intresseområde genom valbara kurser, en valbar praktikperiod eller utbytesstudier. Termin tre innehåller också en metodkurs där du får lära dig samhällsvetenskaplig forskningsmetod. Utbildningen avslutas med en masteruppsats.

Programmet ges genom ett samarbete mellan statsvetenskapliga institutionen, Institutionen för nationalekonomi med statistik och Institutionen för globala studier.

Internationellt utbyte och dubbla examina

Inom ramen för programmet är det möjligt att ta två examina, en så kallad double degree. Läs mer här

 

 

Kontaktpersoner IAGG

Studierektor/Programansvarig

Nicholas Charron

Studieadministratör

Maria Lilleste

Studie- och yrkesvägledare

Sara Birgerson

Praktiksamordnare

Karin Andersson

Internationell koordinator

Angelica Thell

 

 

 

Vad är ‘International Administration and Global Governance’?

Ta en titt här

 

 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?