Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbilda dig till ett framtidsyrke

Vill du jobba som utredare, omvärldsanalytiker eller handläggare inom offentlig eller privat verksamhet? Hos oss får du den kompetens du behöver för att kunna bedöma och kritiskt reflektera kring politiska och samhälleliga problem, analysera politik och politiska system. Både idag och i framtiden. Vad kan vara viktigare? 

Välkommen som student till en av Sveriges ledande statsvetenskapliga institutioner!

Här finns kvalificerade lärare och en framgångsrik forskningsmiljö som garanterar dig en bred profil för en arbetsmarknad med många möjligheter. Vårt utbildningsutbud omfattar omkring 1400 studenter per läsår. Här kan du läsa både fristående kurser och program inom statsvetenskap, europakunskap och samhällsstyrning i ett globalt perspektiv. Vi utbildar också blivande lärare i samhällskunskap och medverkar på en rad andra utbildningsprogram vid Göteborgs universitet.

Varför?

Om du är intresserad av makt- och demokratifrågor, av politiska idéer och institutioner, på nationell och internationell nivå. Eller vill hålla koll på de viktigaste tendenserna i Europa, såväl EU:s uppbyggnad som omvandling av länderna i Östeuropa utifrån flera olika perspektiv. Då har du kommit till rätt institution! 

Utbildningsprogram

Våra kandidat- och masterprogram har en tydlig internationell profil. Som student har du möjlighet att välja både praktik och utlandsstudier under din utbildningstid vilket stärker din attraktivitet på arbetsmarknaden i såväl Sverige som internationellt:

Statsvetarprogrammet, 180 hp

Europaprogrammet, 180 hp

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram (SMIL) med miljöpolitisk profil, 180 hp

Master's Programme in Political Science, 120 hp

Master's Programme in European Studies, 120 hp

Master's Programme in International Administration and Global Governance (IAGG), 120 hp

The Executive Master's Programme in European Studies (EMAES), 60 hp (för redan yrkesverksamma)

Kurser och lärarutbildning

Fristående kurser i statsvetenskap och europakunskap

Lärarutbildning med ämnesinriktning samhällskunskap

Varför statsvetenskap?

"Samhällens förmåga att skapa goda livsvillkor för sina medborgare beror i hög grad på kvalitén i dess politiska institutioner vilket är statsvetenskapens centrala studieobjekt."

Bo Rothstein, professor i statsvetenskap.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-02-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?