Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

EN AV SVERIGES LEDANDE STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONER

Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution - mitt i staden, mitt i debatten! Vår forskningsprofil fokuserar på väljare och val, opinion och demokrati, bygget av goda politiska institutioner, globaliseringsfrågor och internationell politik, europapolitik, miljöpolitik, korruption samt politiska idéer. Vi anlitas ofta som experter i olika sammanhang och samverkar flitigt med det omgivande samhället.

Vårt utbildningsutbud omfattar omkring 1400 studenter per läsår. Hos oss kan du läsa både fristående kurser och program inom statsvetenskap, europakunskap och samhällsstyrning i ett globalt perspektiv. Vi utbildar blivande lärare i samhällskunskap och medverkar på en rad andra utbildningsprogram vid Göteborgs universitet.

Boksläpp: Miljöpolitik - i går, i dag, i morgon

Hur kan vi bevara de naturresurser som tillhör oss alla samtidigt som vi slår vakt om demokratin och den individuella valfriheten?

Den 13 oktober 2017 presenterar professor emeritus Lennart J. Lundqvist sin nya bok "Miljöpolitik - igår, i dag, i morgon" på ett seminarium vid Göteborgs universitet. Därefter följer en paneldiskussion om miljöpolitikens utmaningar förr och nu. Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla.

Läs mer och anmäl dig
 

Kalender

Fler händelser

Anmälan inför VT 2018 är öppen

Läs mer om våra kurser och program

Varför statsvetenskap?

”Jag håller på med statsvetenskap för att bättre förstå varför människor lever som de gör i sin vardag. Allt handlar inte om individuella val utan politiken formar förutsättningarna. Jämställdhet är ett sådant område där man kan se skillnader mellan länder men också över tid inom ett land som Sverige. När jag växte upp var det ovanligt med kvinnliga politiker, idag är det en självklarhet med en jämn fördelning av kvinnor och män i riksdag och regering. På vilket sätt har det påverkat jämställdheten i samhället i övrigt? Det är sådana frågor jag forskar om.”

Lena Wängnerud, professor i statsvetenskap.

Till studentportalen

E-tjänster, information och service för studenter vid Göteborgs universitet.

POLITOLOGERNA

Statsvetenskaplig analys av svensk politik.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-09-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?