Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

EN AV SVERIGES LEDANDE STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONER

Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution - mitt i staden, mitt i debatten! Vår forskningsprofil fokuserar på väljare och val, opinion och demokrati, bygget av goda politiska institutioner, globaliseringsfrågor och internationell politik, europapolitik, miljöpolitik, korruption samt politiska idéer. Vi anlitas ofta som experter i olika sammanhang och samverkar flitigt med det omgivande samhället.

Vårt utbildningsutbud omfattar omkring 1400 studenter per läsår. Hos oss kan du läsa både fristående kurser och program inom statsvetenskap, europakunskap och samhällsstyrning i ett globalt perspektiv. Vi utbildar blivande lärare i samhällskunskap och medverkar på en rad andra utbildningsprogram vid Göteborgs universitet.

Kungens födelsedagsgåva på Jonsereds herrgård

– Samarbete kring de globala utmaningarna är ett komplicerat men väldigt aktuellt ämne. Tack för att vi har fått komma hit och diskutera det med både gamla och nya vänner. Så inledde kung Carl XVI Gustaf det seminarium på Jonsereds herrgård han fått som gåva från Göteborgs universitet. Samtalet handlade om den forskning som pågår vid CeCAR, Centrum för studier av kollektivt handlande. Läs mer
 

 

Kalender

Fler händelser

Varför statsvetenskap?

”Jag håller på med statsvetenskap för att bättre förstå varför människor lever som de gör i sin vardag. Allt handlar inte om individuella val utan politiken formar förutsättningarna. Jämställdhet är ett sådant område där man kan se skillnader mellan länder men också över tid inom ett land som Sverige. När jag växte upp var det ovanligt med kvinnliga politiker, idag är det en självklarhet med en jämn fördelning av kvinnor och män i riksdag och regering. På vilket sätt har det påverkat jämställdheten i samhället i övrigt? Det är sådana frågor jag forskar om.”

Lena Wängnerud, professor i statsvetenskap.

Till studentportalen

E-tjänster, information och service för studenter vid Göteborgs universitet.

POLITOLOGERNA

Statsvetenskaplig analys av svensk politik.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-04-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?